Kool is gezond. Heel erg gezond. En de schrijfster Hildegard Möller is voedingswetenschapper en heeft verstand van gezond eten. Ze schreef een boek met de titel Zo gezond is kool.
Ze begint het boek met uit te leggen wat er zo gezond is aan kool. Alles over de vitaminen, mineralen, antioxidanten en nog veel meer. Beslist geen saai hoofdstuk. Integendeel. Het is  bijvoorbeeld interessant om te lezen dat  in 100 gram boerenkool de dubbele hoeveelheid kalium zit als in eenzelfde hoeveelheid melk. Maar de rest van de informatie liegt er ook niet om. Kool is inderdaad heel erg gezond.

Na dit hoofdstuk krijgen we een overzicht van de verschillende koolsoorten die er zijn en dan zien we dat bijvoorbeeld broccolli en paksoi ook uit de koolfamilie komen. Bij iedere soort staat een leuk stukje informatie en keukentips. Vervolgens gaan we door naar de recepten en dan wordt het echt smullen geblazen. Want met kool kun je zoveel meer dan alleen maar stamppot maken. De hoofdstukken die we voorgeschoteld krijgen zijn Voorgerechten en snacks, Rauwkost en salades, Voor elke dag en Uit de oven. We zien heerlijke gerechten als Boerenkoolcurry met zoete aardappels en linzen, Chili bianco met bloemkool, Koolrabifrieten met twee sauzen, Pasta met savooiekool en pecorino en nog veel meer. Bij een aantal recepten staan varianten met vis of vlees. Ook staan er een aantal smoothies in het boek.

Het boek Zo gezond is kool is heel mooi uitgevoerd. Een stevige hardcover en dik glanzend papier. Smakelijke foto’s van de koolsoorten en de gerechten. Een duidelijk register sluit het boek af. Een boek om heel vaak uit te koken.

Uitgeverij Deltas – €22,90 – ISBN 9789044745207

Het recept voor Frittata uit de oven met spruitjes en spekjes is te vinden op Culinette.

Bekijk op bol.com