Link naar inkijkexemplaar op Bol.com

Bre Graham is geboren in Australië en woont nu in Londen. Ze is o.a. culinair schrijver en heeft haar eerste kookboek gepubliceerd met als titel Tafel voor twee. In de inleiding legt ze uit waarom ze een kookboek heeft gemaakt met recepten voor twee personen. Het heeft niets te maken met het feit dat ze graag recepten wil alleen voor haar en haar partner maar wel recepten die geschikt zijn als ze een vriend, vriendin of geliefd familielid aan haar dinertafel heeft. Daarom zien we geen hoofdstukken zoals we die gewend zijn maar bevat het boek slechts twee delen. Als eerste “Eenvoudig maar indrukwekkend” en als tweede “Pure verwennerij”. Daaruit kun je al concluderen dat we hier te maken hebben met feestelijke etentjes maar dan voor twee personen.

Bij het maken van een recept uit een boek of ander medium is het altijd verstandig om eerst goed het recept door te lezen. Ook heel belangrijk is het te weten voor hoeveel personen een recept is. Er is een tijd geweest dat vrijwel alle recepten in kookboeken voor vier personen waren. Maar die tijd is voorbij. Weliswaar zijn veel recepten voor vier personen maar tegenwoordig zie je ook regelmatig zes, acht of meer personen. En dan is het soms een heel gedoe om zo’n recept terug te rekenen naar twee. Bovendien klopt het terugrekenen niet altijd en moet je van sommige ingrediënten wat meer of juist minder gebruiken.

Daarom is Tafel voor twee met recepten die makkelijk te maken zijn maar toch uitsteken boven de bekende doorsnee huis- tuingerechten een aanwinst. Nodig iemand die je dierbaar is eens uit voor een etentje waarbij je echt tijd aan elkaar kunt besteden. Of maak iets speciaals voor je partner op de dagen dat die wel een opkikker kan gebruiken. Met de recepten uit Tafel voor twee zet je met weinig moeite een prachtig gerecht op tafel. Wat dacht je van dubbelgebakken aardappels met makreel, mosterd en kruiden of pici (zelfgemaakte deegslierten die je kookt als pasta) met gebakken tomaten, olijven en ansjovis. Of piccata met kip en courgette (zie inkijkexemplaar). Een spectaculaire eenpansschotel bomvol smaak. Naast overheerlijke ontbijtrecepten en hoofdgerechten smullen we ook van bijzondere desserts.

Het inkijkexemplaar geeft een uitgebreid beeld van wat je kunt verwachten. Ook de website van Bre Graham bevat recepten die je laten zien wat haar idee van lekker eten is. En van lekker eten heeft ze zeker verstand. Tafel voor twee maakt dat je probleemloos en zonder ingewikkeld omrekenen de heerlijkste gerechten op tafel zet voor mensen die je lief zijn. Wat wil je nog meer?

Tafel voor twee | Bre Graham
Becht | €24,99
ISBN 9789023017141