Het nieuwste kookboek van de guilty pleasure foodblogger, foodstylist en foodfotograaf Sabine Koning viel op de deurmat. Oh my Foodness begint met een korte introductie over hoe Sabine is begonnen als foodblogger en hoe de wereld van recepten is veranderd. Daar kan ik haar zeker geen ongelijk in geven. Tien jaar geleden had je misschien eens een verdwaalde vegetariër in je restaurant, tegenwoordig is het absoluut not done als je niet iets voor vegetariërs maar ook specifiek voor vegans op je menu zet. En daarbij dien je ook niet te vergeten dat je bij ieder gerecht de allergenen moet vermelden voor mensen met voedselintoleranties.

Steeds meer mensen eten tegenwoordig zoveel mogelijk gezond en voor die mensen is dit boek geen goede keuze. Maar hou je ervan om jezelf en/of je gezin eens te verwennen met zeer smakelijke gerechten, lees dan verder. Want met dit boek krijg je 50 geweldige recepten waarbij geen enkele poging wordt gedaan om het gerecht iets minder calorierijk of gezonder te maken. En dat is wel weer eens verfrissend. Want hoe maak je eten extra lekker? Niet door er meer groente in te raspen.

Oh my Foodness is verdeeld in vijf hoofdstukken. Comfortfood, zoete zaligheden, perfecte partysnacks, te gekke taarten, het betere broodwerk en toffe toetjes. We zien recepten zoals loaded pulled pork fries, pecan pie brownies, Turkse pizza twisters, eggs benedict plaattaart, baklava croissant of een hot fudge pudding cake. Bij ieder recept krijg je een moeilijkheidsgraad, het aantal porties, bereidingsduur en daar waar nodig een indicatie van de baktijd. Ingrediënten zijn allemaal te verkrijgen bij een supermarkt en/of toko. De recepten zijn niet moeilijk, maar sommige vereisen wel wat voorbereidingstijd. Daar moet je dus rekening mee houden. Er staan leuke foto’s bij ieder recept die je meteen een goed idee geven hoe je het gerecht kunt presenteren en uitserveren. Kijk voor wat achtergrondinformatie op de website van Sabine www.ohmyfoodness.nl

Ik denk dat dit boek perfect is voor mensen onder de dertig en gezinnen met jonge tieners. Die zijn nog actief genoeg en uitdijen doe je meestal pas na je dertigste. Pas dan worden mensen zich ineens heel erg bewust dat wat ze eten ook invloed heeft op hun gezondheid. Maar laat je er niet van weerhouden zo’n heerlijk recept uit dit boek te proberen. Want af en toe jezelf eens wat verwennen mag best. Sterker nog, dat moet je juist doen. Persoonlijk denk ik dat dit een leuk boek is als je een buffet moet maken voor bijvoorbeeld een familiebijeenkomst. Dat zal een hoop gespreksstof opleveren voor alle aanwezige generaties terwijl ze allemaal heel erg zullen genieten van deze gerechten!

Oh my Foodness | Sabine Koning
Fontaine Uitgevers | €20,99
ISBN: 9789046827895