Een recept uit het boek “In een Franse keuken van Susan Herrman Loomis”. Klik hier om de recensie te lezen.
In het Frans klinkt het natuurlijk veel mooier. Cervelle de canut, concombre en purée en verrine. Een heel simpel maar mooi voorgerechtje. En het moet dus geserveerd worden in een klein glaasje. Overigens is een smal wijnglas of sherryglas ook heel geschikt. Voor 8 glaasjes:
Ingrediënten:
2 komkommers, geschild, zaadjes verwijderd en in stukken gesneden
435 ml fromage blanc (verse witte kaas, of cottage cheese)
1 eetlepel witte wijnazijn
zeezout en versgemalen peper
1 bosje bieslook, fijngehakt
- Pureer de komkommers in een keukenmachine. Schep de puree in een zeef en plaats de zeef boven een kom. Koel gedurende 1 tot 3 uur.
- Klop de verse kaas in een middelgrote kom tot het ietsje lichter wordt. Klop de azijn erdoor en breng op smaak met peper en zout.
- Spatel de bieslook door de kaas. Proef en voeg indien nodig meer peper en zout toe. Zet opzij.
- Giet de komkommers af (maar bewaar het vocht – het is heerlijk om te drinken). Voeg een klein beetje zout toe aan de komkommerpuree. Verdeel het over 8 smalle glazen. Schep hier de op smaak gebrachte verse kruidenkaas op en serveer.