We hebben er even op moeten wachten maar het boek In een Franse keuken van Susan Herrmann Loomis was het wachten meer dan waard. Een boek dat, ondanks de verhalen, niet past onder het kopje “Culinaire romans” en daarom staat het onder kookboeken.
Het boek bevat 85 recepten die Susan veelal kreeg van haar buren, marktkooplui, koks en vrienden in haar woonplaats Louviers in Normandië waar ze een kookschool heeft. In een Franse keuken wil ons leren koken comme les Français; zoals de Fransen doen.

Vrijwel alle boeken van Susan zijn een combinatie tussen verhalen over haar leven in Normandië, informatie over producten, tips en trucks in de keuken en recepten. Smakelijke lees-/kookboeken voor de liefhebbers van de Franse keuken en de Franse manier van leven. Zoals altijd is ook dit boek weer heerlijk leesvoer. Je waant je in Normandië en eigenlijk wil je niets liever dan daar rondstruinen op de markten en deelnemen aan het Franse leven zoals Susan dat doet.

Als je in je luie stoel, onder de parasol en met een glas wijn erbij aan het genieten bent van dit boek dan zie je ook dat de recepten niet alleen allemaal zeer maakbaar zijn maar ook watertandend lekker. Simpele Gesmoorde broccoli wordt een feestje met lente-ui, knoflook en tijm. Aan de Alledaagse Aubergines is niks alledaags ondanks het feit dat iedereen dit gerecht kan maken. Gebakken kersen als dessert of Aardbeien zoals men die in Bordeaux als nagerecht eet. Heel bijzonder! Salade met aardappel, Noorse zalm en gerookte haring zie je zo voor je. Vrijwel alle 85 recepten in het boek zijn pareltjes. Uiteraard komen we de klassiekers zoals Crème Caramel tegen maar de meeste recepten zijn bijzonder en vernieuwend en toch zo door en door Frans.

Fans van Susan Herrmann Loomis zullen al haar boeken willen hebben maar velen zullen dit boek toch als favoriet bestempelen. Alhoewel dat natuurlijk persoonlijk is.

Een boek om van te smullen en heel vaak uit te koken.

Bekijk op bol.com

Susan Herrmann Loomis – In een Franse keuken – Uitgeverij Orlando – ISBN 9789492086273 – €19,95

Hier het recept voor Komkommerpuree met verse kruidenkaas in een glaasje.