In de culinaire hoek van de meeste boekwinkels is ‘la Cucina Italiana’ al jaren favoriet. In dat kader organiseert Italië Evenement, tijdens haar 15e jubileum, de verkiezing voor het beste Italiaanse kookboek van de afgelopen 15 jaar. Dat wil zeggen: alleen Nederlandse kookboeken over de Italiaanse keuken dingen mee.
Drie maal zal de Pomo d’Oro worden uitgereikt; die van de vakjury, eentje van het publiek en op zondag de overall winnaar, uit handen van de Italiaanse ambassadeur.

Iedereen kan een stem uitbrengen op één door de organisatie geselecteerde Italiaanse kookboeken van Nederlandse bodem die tussen 2004 en 2018 verschenen zijn. Door te stemmen maak je kans op 3 Italiaanse kookboeken en een gratis entreekaart voor hèt Italië evenement, de jubileum editie.

De vele prachtige Italiaanse kookboeken brengen een beproefd stukje Italië in ieders keuken. Tijdens het 3-daagse evenement kan jong en oud kookboekenmakers ontmoeten, kookboeken laten signeren en proeven bij verschillende kookdemo’s.

Dit alles speelt zich af rondom de kapel van kasteel De Haar dat voor de gelegenheid omgedoopt is tot de Piazza della cappella op vrijdag 1, zaterdag 2 en zondag 3 juni.
Kijk voor het hele programma op Italië Evenement.

Pssssst Antoinette Coops van het onvolprezen boek Mangiamo komt demo’s geven!