Het eerste kookboek van Louise Kenney heet Ingepakt! en is zeker de moeite waard om aan te schaffen. Naast het feit dat alle gerechten snel en makkelijk te bereiden zijn is er het grote voordeel dat het ook aardig wat afwas scheelt. En de smaak van gerechten is vaak veel lekkerder als het ingepakt is klaargemaakt.

Louise Kenney begint met een paar pagina’s informatie over het inpakken van gerechten. Hoe doe je dat? Hoe vouw je zo’n pakket dicht? Gebruik je altijd braadzakken of kun je ook aluminiumfolie of bakpapier gebruiken? Die laatste vraag wordt bij ieder recept beantwoord door een kleine tekening onderaan de pagina.

 

 

In de hoofdstukken Groente, Vis, Vlees en jazeker, ook Dessert krijgen we 60 ingepakte ovenrecepten voorgeschoteld. Voor mensen die wel op deze manier willen koken maar minder afval willen produceren is er de tip om te kijken naar herbruikbare braadzakken (de zogenaamde ‘stasher bag’ die ook in de vriezer kan). Er bestaat overigens ook recyclebaar bakpapier. Nu moet je in de gewone braadzakken een klein sneetje maken om de stoom te laten ontsnappen. Dat doe je natuurlijk niet in de stasher bag maar bij zo’n bag kun je makkelijk een klein stukje openlaten.

Als we die informatie tot ons hebben genomen begint het echte werk. We gaan koken. We kennen allemaal wel de eenvoudige vispakketjes die vaak in een stomer gemaakt worden. Maar er is zoveel meer mogelijk. Wat dacht je van Aubergine met miso, gember, paksoi en lente-ui. Als je de pasta met zeevruchten maakt kun je iedereen zijn eigen pakketje geven en die zo op een bord zetten. De afwas wordt wel heel eenvoudig op die manier. Natuurlijk kan dat ook bij kip met prosciutto en tijm. Of bij pittig rundvlees met szechuanpeper en paprika. En bij veel andere gerechten.
De desserts zijn goed vertegenwoordigd met gestoomde chocolate-chip cakes, abrikozen-frangipanetaartjes, geroosterd fruit met honing, pistache en Griekse yoghurt en nog veel meer.

Het inkijkexemplaar bij Bol.com geeft een goede indruk van het boek en je krijgt alvast een aantal recepten cadeau. Ook zie je daar het register zodat je kunt zien welke recepten er nog meer in het boek staan. Leuk boek!

Ingepakt! – Louise Kenney – Citrus – ISBN 9789462263604 – €22,95