Heel Holland Bakt winnaarsboekHet nieuwste Heel Holland Bakt winnaarsboek is er! Hans Spitsbaard is de vijfde winnaar van het immens populaire bakprogramma van omroep Max en zijn eerste boek ligt nu in de winkel.

Hans Spitsbaard meldde zich als één van de jongste deelnemers ooit aan bij de voorselectie van Heel Holland Bakt. Hij is (of inmiddels was?!) student Technische Bedrijfskunde en was gefascineerd door de wetenschap en precisie die bij bakken komt kijken. Na het winnen van het programma weet hij één ding zeker: hij wil bakker worden en het vak tot in de puntjes gaan beheersen.

De ondertitel van het boek is ‘Leer bakken met Hans’. Er staan dan ook voldoende bakrecepten voor beginners in. Zo leert Hans je hoe je fudge moet maken, hoe je echte Fryske Dúmkes maakt en hoe je sinaasappel madeleines bakt. De overige makkelijke recepten vind je onder het kopje ‘Best wel makkelijk’.

Iets uitdagender zijn de recepten onder het kopje ‘Goed te doen’. Hier vind je bijvoorbeeld Hans’ oud Hollandsche Koekjestaart, een tarte tatin met stoofpeer en een charlotte met chocolademousse.

Voor de gevorderde bakkers staat er ook voldoende in dit boek. Wat dacht je bijvoorbeeld van de prachtige empileurs op foto 1 of de chocoladetaart met karamel op foto 2. Verder ook nog pain aux raisins en een klassieke opera.

Het boek bevat prachtige foto’s van alle baksels maar ook van de stap voor stap recepten die erin staan. Erg duidelijk. Ook de omschrijvingen laten weinig te raden over en zorgen ervoor dat je baksels kunt creëren waar je zelf versteld van zult staan. Bakken is een precies klusje dus hoe beter de omschrijvingen zijn hoe beter het eindresultaat is.

In het voorwoord roemt jurylid Robèrt van Beckhoven de vijfde winnaar van Heel Holland Bakt om zijn technische precisie en de vele technieken die hij gedurende het seizoen heeft laten zien. Het boek bevat dan ook veel recepten waar het één en ander aan technieken aan te pas komt. Laat je hierdoor niet afschrikken want alles staat zo duidelijk beschreven dat het je best zal lukken. En heb je het eenmaal onder de knie, dan kun je zelf ook gaan ‘spelen’ met de techniek. Dat is nou precies wat koken en bakken zo leuk maakt!

Met het Heel Holland Bakt winnaarsboek van Hans Spitsbaard haal je een hoop inspiratie in huis waar je lang plezier van zult hebben.

Bekijk op bol.com

Heel Holland Bakt Winnaarsboek – Hans Spitsbaard – Kosmos – ISBN 9789021568683 – € 20,00