Het boekje Groente & Fruit van Lotta Kühlhorn heeft een hele dikke kartonnen omslag waardoor het een zwaar en stevig boekje is geworden. De tekeningetjes op de cover zien we ook terug bij de 12 hoofdstukken in het boek.  Ieder hoofdstuk begint met informatie over de groente of het fruit waar het over gaat en daarna volgen de recepten die allemaal voorzien zijn van een smakelijke foto.

Het fijne van het boekje is dat het over de gewone dagelijkse groente- en fruitsoorten gaatdie je op alle markten en bij iedere groenteboer tegenkomt of misschien wel in je moestuin hebt staan. De gerechten zijn heel origineel en tegelijk zo gewoon dat je ze makkelijk op een drukke doordeweekse dag op tafel kunt zetten. In het boekje staat ook een seizoenskalender want uiteraard eten we alleen de groente en het fruit van het seizoen.

Zo zien we een overheerlijke Boerenkool in koskosmelk, een vegetarisch boerenkoolgerecht met Aziatische smaken, een schotel met de naam Mejadra gemaakt met gebakken uien, linzen, rijst en heel veel kruiden, heerlijke salades met kruidige sinaasappel, kaneel en munt, desserts zoals citroenijs en gebak zoals een Peren-chocolade-sinaasappelcake.

Behalve dat staan er ook een paar bijzondere tips en recepten in zoals het maken van een Eau de toilette van citroen of een fijne huidcrème. Wil je je eigen citroenboom zaaien? Of schoonmaakmiddel maken? Of liever een marmelade met rum of zelf appelstroop maken? Het kan allemaal.

Een heel fijn boekje dat veel gebruikt zal worden.

Groente & Fruit – Lotta Kühlhorn – Fontaine Uitgevers – ISBN 9789059567627 – €12,95

Bekijk op bol.com