Sous-vide koken is eigenlijk een verfijnde vorm van pocheren: duurzamer en technisch volmaakt. Het past bij onze tijd, waarin gezonde voeding belangrijker en populairder is dan ooit. Met deze vrijwel automatische techniek is het koken niet alleen gezonder geworden, maar geeft het ook veel minder stress.

Sous Vide

Sous-vide koken is uitstekend geschikt voor de dagelijkse maaltijd en allang niet meer voorbehouden aan de haute cuisine. Streetfood- en fastfoodgerechten met een twist? Geen probleem. Een chic nagerecht om indruk te maken bij de eerste date? Kies maar uit de recepten voor desserts. Of liever iets feestelijks voor de kerst of een verjaardag? In dit boek vind je gegarandeerd iets passends voor elke gelegenheid.

Er is wel een kritische kanttekening te maken bij dit overigens prachtig vormgegeven boek. Bij het toepassen van de sous vide techniek is plastic nodig. Hier en daar gebruiken de auteurs glazen potjes of een stoommandje, maar de meeste gerechten worden vacuüm verpakt in plastic en dat levert -helaas- behoorlijk wat afval op.

Sous Vide, puur genieten – Michael Koch en Guido Schmelich – Fontaine Uitgevers – ISBN9789059569379 – €32,00

Op Kookboekennieuws recenseren we met liefde en aandacht recent verschenen culinaire uitgaven. Omdat we ze niet allemáál kunnen bespreken, maar het kookboek zo veel mogelijk onder de aandacht willen brengen, vind je in de rubriek Gespot informatie over boeken die net uit zijn.