De hang naar puur leven, dicht bij de natuur is booming. Zo koken steeds meer mensen op basis van de seizoenen, met verse, zelf geoogste ingrediënten. En zijn steeds meer mensen op zoek naar een praktische down-to-earth-vorm van spiritualiteit. Al deze trends komen samen in Leef met het seizoen.

Leef met het seizoen

In Leef met het seizoen neemt magazine Seasons je mee naar buiten. Auteur Natascha Boudewijn is natuurtherapeut, veggie-chef en fotograaf. Aan de hand van oude Keltische jaarfeesten en belangrijke seizoenswisselingen, inspireert ze je om dit bijzondere ritme ook in je dagelijkse leven te ervaren. Niet alleen door de lekkerste gerechten te bereiden van de verse oogst, die alle kracht uit de natuur nog in zich heeft, maar vooral ook door naar buiten te gaan. Want in de natuur vind je de rust en de stilte die je in deze hectische wereld zo nodig hebt om het contact met jezelf te (her)vinden.

Naast filosofische levenslessen en inspiratie hoe je dichter bij de natuur kunt leven, vind je in Leef met het seizoen 100% veggie recepten van het seizoen, 8 Keltische natuurfeesten, historische achtergronden (wie waren de Kelten?) en prachtige fotografie.

Leef met het seizoen – Natascha Boudewijn – uitgever Fontaine – ISBN9789059569713 – 25,00

Op Kookboekennieuws recenseren we met liefde en aandacht recent verschenen culinaire uitgaven. Omdat we ze niet allemáál kunnen bespreken, maar het kookboek zo veel mogelijk onder de aandacht willen brengen, vind je in de rubriek Gespot informatie over boeken die net uit zijn.