In de serie Chef het zelf! verschenen onlangs twee nieuwe boekjes: Burgers en Dumplings.
In Burgers vind je 22 verschillende recepten. Van een klassieke burger met alles erop-en-eraan tot een knapperige kipburger met eigengemaakte relish, of wat denk je van een burger met vis of kies je liever voor een juicy veggie of vegan burger? Natuurlijk ook een recept om je eigen buns te maken, de smaakvolste sausjes, de beste toppings en de lekkerste bijgerechten.
Dumplings worden steeds populairder. Maar je hoeft ze niet alleen buiten de deur te eten, want zelf dumplings maken is helemaal niet ingewikkeld. Ontdek de kunst van de perfecte dumpling; van een traditionele Japanse gyoza tot een vegetarische dumpling met paddenstoelen en tofu vulling. Naast 22 recepten voor een rijke variatie, leer je ook hoe je dumplingvellen kunt maken, welke manieren er zijn om een dumpling te vouwen, hoe je ze bereidt, en welke dipsausjes het beste passen bij welke smaken en uiteraard welke dumplings must-haves jij in de kast moet hebben staan.
Al eerder in de serie Chef het zelf! kwamen Ramen, Bubble Tea, Taco’s en Donuts uit.
Burgers – Louis Girod – uitgever Becht boeken – ISBN 9789023017356 – €11,99
Dumplings – La Taverne De ZHAO – uitgever Becht boeken – ISBN 9789023017349 – €11,99
Omdat we niet alle kookboeken die uitkomen kunnen recenseren besteden we in de rubriek Gespot kort aandacht aan onlangs verschenen boeken.