Er is een nieuw jaar begonnen en traditiegetrouw komen er dan veel producten en boeken op de markt die je kunnen helpen met je goede voornemens. Of dat nu stoppen met roken is, meer bewegen, gezonder eten of afvallen.

We sommen een paar kookboeken voor je op in onze rubriek Gespot.

Intermittent fasting – doe je zo!
Intermittent fasting is voor velen de oplossing voor gezond gewichtsverlies, minder keuzestress en een fitte levensstijl. Maar hoe pak je het aan in de praktijk? Hannah Vreugdenhil, ervaringsdeskundige en levensstijlcoach, geeft in dit boek een plan waar je direct mee aan de slag kunt.
Dit boek bevat:
✔ 2 x 8 weekmenu’s
✔ Handige boodschappenlijsten
✔ Lekkere en voedzame recepten
✔ Variatietips
✔ Tips & tricks

Intermittent fasting -doe je zo! – Hannah Vreugdenhil – uitgever Spectrum – ISBN9789000372898 – €15,99

Puur Zoet
Je gezonde lifestyle behouden en toch genieten van een stuk brownie of lekker toetje? Dat kan! In PUUR ZOET legt Mariette, van het populaire blog Zoetrecepten.nl, de basis tot het gezondere bakken. Dit boek helpt jou om het gebruik van toegevoegde suikers, vet en room te minimaliseren en daar een pure vervanger voor te vinden. In PUUR ZOET vind je de lekkerste ontbijtjes, voedzame tussendoortjes, toffe taarten en zoete toetjes. De meeste recepten zijn glutenvrij, lactosevrij of vegan. Want iedereen moet toch mee kunnen genieten van een zoete traktatie? Om je nog verder op weg te helpen staat het boek vol baktips en informatie om ingrediënten te vervangen zodat ze aansluiten op jouw voedingspatroon. • Zoet zondigen, maar dan op een verantwoorde en leuke manier • Met 80 gluten- en lactosevrije recepten en bijna 60 vegan recepten

Puur Zoet – Mariette van Tuyl – uitgever Forte Culinair – ISBN9789462502826 – €22,50

Streetfood met Sonja
Bij een van onze supermaktketens is het nieuwste boek van Sonja Bakker te koop. Streetfood met Sonja belooft dat je 8 kilo verliest in acht weken met evenzoveel pittige weekmenu’s. Overigens is het boek, dat verscheen in november afgelopen jaar, ook te koop via Bol.com.

Streetfood met Sonja – Sonja Bakker – uitgever Zonnestraal – ISBN9789078211471 – €15,95

 

Op Kookboekennieuws recenseren we met liefde en aandacht recent verschenen culinaire uitgaven. Omdat we ze niet allemáál kunnen bespreken, maar het kookboek zo veel mogelijk onder de aandacht willen brengen, vind je in de rubriek Gespot informatie over boeken die net uit zijn.