Het boekje Dumplings en bapao spreekt van borrelhapjes en voorgerechten maar uiteraard kun je de overheerlijke gestoomde hapjes ook altijd bij de lunch en zelfs de avondmaaltijd serveren. Dan maak je er wat meer en een aantal verschillende. Keus genoeg want er staan 60 recepten in het boek.
En niet alleen van dumplings en bapao’s maar ook ravioli’s, Marokkaanse en Spaanse hapjes en zelfs een aantal zoete varianten.

 

 

 

 

Het lijkt veel werk maar in feite is het zelf maken van al deze gestoomde hapjes veel simpeler dan je denkt. We krijgen de recepten om zelf ravioli- en wontonvellen (voor de dumplings) te maken maar die kun je ook kant en klaar kopen zodat je je op de vulling kunt concentreren. En die mogen er zijn. We zien open en gesloten dumplings met de heerlijkste vullingen zoals garnalen en gember. Kip, wortel en sesamzaad. Wortel, taugé en kerrie of met rundvlees en groene kool. Verder treffen we ook bapao’s met rundvlees en barbecuesaus maar ook Marokkaanse lamsgehaktballetjes en visballetjes in bananenblad aan. En ook nog ravioli’s met courgette, roomkaas en bieslook of gevuld met witvis, doperwten en groene curry.

Ook aan een paar zoete hapjes is gedacht. Heel mooi zijn de gestoomde cakejes met citroen en een echte snoeperij zijn de bapao’s met chocolade.
De foto’s tonen het eindresultaat en de gestoomde hapjes zien er allemaal even smakelijk uit. Nu zou je denken dat je een stoommandje of stoomoven nodig hebt maar dat hoeft niet. Een stoommandje is wel makkelijk maar je kunt ook net zo goed een vergiet op een pan kokend water zetten. Bakpapier in de vergiet (wel wat gaatjes er in prikken) en een deksel erop en klaar ben je. Dus iedereen kan dumplings en bapao’s maken.

Een leuk boekje voor een prima prijs!

Bekijk op bol.com

Dumplings en bapao – Isabelle Guerre – Becht – ISBN 9789023015819 – €9,99