Zo onderhand hoeft Sabrina Ghayour niet meer voorgesteld te worden. Haar eerdere kookboeken Sirocco, Persiana en Feast zijn heel succesvolle en geliefde boeken bij liefhebbers van de keuken van het Midden-Oosten. Haar nieuwste boek is Bazaar waarin ze ons trakteert op vegetarische recepten uit deze regio.
Het lijkt wel alsof Sabrina Ghayour met ieder boek creatiever wordt want ook nu weer kun je alleen maar watertandend door dit boek bladeren. We komen verrassende recepten tegen zoals Wodka met kurkuma en citroen en margarita’s met gember, honing en limoen.

Dat zijn alleen nog maar de drankjes. Die drinken we bijvoorbeeld bij toast met sumak, tomaat en knoflook of wortel-halloumiballetjes met dille. De wortel-venkelzaad-linzensoep met labneh en sesamolie is simpel te maken. En de harissa-sobanoedelsalade met bimi, sesamzaad en nigellazaad moet je een keer op tafel zetten.

Sabrina maakt veel gebruik van kruiden uit de keuken van het Midden-Oosten. Het zijn allemaal kruiden die we zo onderhand wel kennen en je hebt er vast ook al een aantal in je keukenkastje staan. Ze vindt ook niet dat je alles zelf moet maken. Bij de hartige taart met gekaramellisserde ui, feta en olijven krijg je het recept voor het deeg maar, voegt ze eraan toe, koop ook gerust kant en klaar deeg. De recepten zijn niet moeilijk en ook voor de beginnende hobbykok prima te doen.

Sabrina Ghayour heeft zichzelf overtroffen met het boek Bazaar. Ook de zoete nagerechten en snoeperijen mogen er weer zijn. Een polentacake met mango, zwarte peper en kardemom kan niet anders dan verrukkelijk zijn.
Paginagrote smulfoto’s maken het helemaal af. Het boek is gedrukt op dik glanzend papier en ook dat draagt bij aan het lees- en kijkplezier.
Voor zowel vegetariërs als omnivoren een fijn boek. Het inkijkexemplaar geeft een aantal recepten prijs.

Bekijk op bol.com

Bazaar – Sabrina Ghayour – Good Cook – ISBN 9789461432124 – €25,95