Link naar inkijkexemplaar op Bol

Mensen die net als ik wat ouder zijn zullen zich wellicht nog herinneren dat hun moeder of oma doosjes had met ‘receptkaartjes’. Mijn moeder had een metalen doosje met witte kaartjes met blauwe lijntjes. Of er ook nog een alfabet was weet ik niet meer. Ook kon je soms receptkaartjes sparen bij de slager en tegen betaling kocht je er dan later het doosje bij.
Blanco exemplaren kun je nog altijd kopen en bij sommige maaltijdboxen staan de bijbehorende recepten ook op kaartjes.

Receptkaartjes zijn nooit echt weggeweest maar nu zijn ze er in een luxe en kleurige uitgevoering. De eerste drie dozen zijn al verschenen. In iedere doos vind je 30 receptenkaarten en een hele handige en stevige houder waar je het kaartje op kunt zetten als je het gerecht gaat maken. Overigens zijn de kaartjes ook makkelijk weer schoon te maken als er spetters op komen en je stopt zo’n kaart zo in je tas als je boodschappen gaat doen.

De eerste drie dozen bevatten receptkaartjes voor Ovengerechten, Koek en Borrelhapjes. Aan de ene kant van de kaart staat een mooie foto van het eindresultaat en aan de andere kant het recept. Op de zijkant van de dozen staat ook met grote letters welke kaarten erin zitten zodat ze een kleurrijk geheel vormen in de boekenkast en je makkelijk de doos pakt die je wilt gaan gebruiken. Als klap op de vuurpijl zit er in iedere doos ook een boekje met allemaal leuke en handige informatie en het register op ingrediënt. Superhandig.

In april komen de volgende drie dozen uit met de titels BBQ, Groente en Pasta. Op de website van uitgeverij Becht lees je er meer over.

Deze dozen met receptenkaarten bevatten niet alleen erg lekkere en goed maakbare recepten maar staan ook heel vrolijk in de kookboekenkast. En het is een geweldig leuk culinair cadeau!

30 Receptkaarten
Becht | €15,99