Wie kent njam! niet? Dat zullen toch niet veel mensen zijn. Njam! is de bekende Vlaamse kookzender (tegenwoordig ook in Nederland te zien) en timmert al 10 jaar aan de weg. Meer informatie over deze culinaire zender en de website staan onderaan dit artikel.

Het tienjarig bestaan viert njam! met een feestelijk kookboek. Waarlijk een boek van formaat. Groot en glossy. Het lijkt een koffietafelboek maar het is echt een geweldig fijn en goed bruikbaar kookboek. De recepten zijn zoals je verwacht van njam! Heel goed maakbare en inspirerende recepten die zelfs de niet zo handige thuiskok zal omarmen. Wil je en kun je wat uitgebreider koken? Ook dan is Zoveel om te vieren echt een boek voor jou.

Na de inleiding maken we kennis met de chefs van njam! Dat zijn de Vlaamse chefs die we allemaal wel eens gezien hebben. Het is leuk om wat meer informatie over hen te lezen. Njam! gaat ook steeds meer samenwerken met Nederlandse chefs en bekende Nederlandse foodbloggers. In Zoveel om te vieren blijven we nog even in de Vlaamse keuken rondneuzen. Omdat het boek een feestelijke uitgave is heeft men gekozen voor een indeling op verschillende feesten die weer gerangschikt zijn naar het seizoen. In de lente zien we Moederdag en uiteraard de paasbrunch. Maar ook een afternoontea. Wat doen we in de zomer? Dan steken we de BBQ aan en drinken een apero. Zo gaat het maar door. Kinderfeestjes en ook erg leuke Halloween gerechten. De winter brengt uiteraard de bijzondere feestdagen en vlak voor het einde van de winter vieren we nog Valentijn.

Allemaal feesten die aanleiding zijn om iets op tafel te zetten dat bij de gelegenheid past. Terwijl je vrijwel alle gerechten die in het boek staan ook zeker op andere dagen op tafel zult zetten. Want lenterolletjes met pindasaus of tortillacups met scampi en spek lust je altijd wel. En zo zijn er meer lekkere gerechten. Kabeljauw in een jasje van ham met rucolapuree, risotto met erwtjes, burrata en ham, hartige kaaskoekjes of wat dacht je van een pastapakje gevuld met risotto, parmaham en een saus van artisjok. Het spat allemaal van de pagina’s af. Dat kun je zien in het filmpje hieronder. Ook het inkijkexemplaar op Bol.com laat iets van de inhoud zien.

Een prachtig glossy boek dat tegelijk een heel fijn en goed bruikbaar kookboek is. Een blikvanger op tafel en een inspiratiebron in de keuken.

Zoveel om te vieren |
Njam! | €34,99
ISBN 9789462774483

Informatie njam! De culinaire zender is in Nederland opgenomen in het basispakket van de KPN. Wie dat niet heeft kan alles teruglezen en terugkijken op de website njam.tv. De website staat ook vol met recepten en het mooie is dat je bij ieder recept het aantal personen kunt aanpassen. De hoeveelheid ingrediënten wordt dan automatisch omgerekend. Kortom, zowel met Zoveel om te vieren als met de website ben je wel even zoet!