The Curry Guy EasyIn februari 2018 werden we aangenaam verrast door het eerste boek van Dan Toombs, The Curry Guy. Lees hier de recensie.

Nu zou je kunnen denken dat dit boek een herhaling is maar dan met simpeler recepten. Niets is minder waar. Dan Toombs zegt het ook in zijn voorwoord. Hij heeft er goed op gelet dat de recepten in dit boek anders zijn dan in zijn eerste boek. Zijn beroemde basiscurrysaus uit zijn eerste boek is geweldig maar bewerkelijk. In dit boek is er een authentieke versie maar ook een hele makkelijke waarin de saus binnen een paar minuten klaar is.

De specerijenmengsels, pasta’s en basiscurry’s uit het eerste boek blijven belangrijk en die kun je blijven maken en samen met de gerechten uit dit boek gebruiken. Maar je kunt ook kant en klaar mengsels kopen en daarmee aan de slag gaan of de makkelijke varianten uit dit boek kiezen. The Curry Guy Easy is op deze manier een prachtige aanvulling op het eerste boek maar zeker ook op zichzelf heel goed te gebruiken en, zoals de titel al zegt, snel en makkelijk.

Na een klein beetje tekst en uitleg gaan we over naar de recepten. Onderverdeeld in de hoofdstukken: Voorgerechten, Topcurry’s, Klassieke curry’s, Visrecepten, Snelle vegetarische curry’s, Uttapams, Idli’s en dosa’s, Tandoori grillen en roosteren en als laatste Bijgerechten. Zoals we gewend zijn ook nu bij alle recepten een korte toelichting of extra informatie. Voor sommige ingrediënten zul je naar de toko moeten maar het meeste heb je zeer waarschijnlijk gewoon in je keukenkast staan.

We zien een overheerlijke Kipcurry met mango en een Indiaas-Chinese zoetzure kip. De Bengalese mihoen staat snel op tafel en kan bij veel gerechten gegeten worden. De geroerbakte bloemkool met amandelen en kokos kan echt iedereen maken. De Masala Machli is een heerlijk licht visgerecht en grillen doen we de lamskoteletjes met citroen-ansjovisboter. De gebakken makreel (gemaakt met gerookte makreel) is een lekker voorgerecht maar misstaat ook zeker niet als lunch of tussendoortje. Heel snel klaar.

De foto’s spreken in het hele boek voor zich. Je ziet vrij snel of een gerecht vegetarisch of glutenvrij is en de meeste gerechten staan binnen 30 minuten op tafel. En heus, met The Curry Guy Easy gaat dat jou ook lukken.
Via het inkijkexemplaar krijg je alvast een paar recepten cadeau.

Bekijk op bol.com

The Curry Guy Easy – Dan Toombs – Good Cook – ISBN 9789461432063 – €20,95