Pizza burrata
Chef-kok Ron Blaauw: Deze pizza eet ik het liefst met mijn kinderen op zondagmiddag als we naar Ajax kijken
lunch – voor 2 personen – 30 minuten

Boodschappen
500 g tomaten
2 uien
1 teen knoflook
olijfolie
pizzabodem (24 cm)
artisjokkenharten, gehalveerd
verse oregano
burrata of mozzarella
rucola

Bereiden
Snijd de tomatenin grove stukken, houd er 3 achter. Snipper 1 ui en de knoflook. Zet de knoflook en de ui aan in een beetje olijfolie. Voeg de tomaten toe en laat ze 10 minuten pruttelen. Pureer het geheel glad met een staafmixer. Smeer de bodem van de pizza hier ruim mee in. Snijd de 3 achtergehouden tomaten in plakjes en de andere ui in ringen. Beleg de pizza met de artisjok, de tomatenplakjes en de uienringen. Pluk de verse oregano en strooi deze over de pizza. Bak de pizza 15 minuten af in een oven op 200°C. Snijd de burrata in plakken. Garneer de pizza met de plakken burrata en met rucola. Eet smakelijk!

Good Food Book #3, Stichting Fdbck Foundation isbn 9789082575408 € 15,90
nb Voor elk verkocht Good Food Book doneert de FDBCK Foundation via het World Food Programme 40 schoolmaaltijden aan kinderen in Malawi. Dáárom noemen we dit ’t aller- aller- allergoedste kookboek!