Het jaar 2016 is nog maar 7 weken jong en we zien wat verrassende nieuwe kookboeken voorbij komen. Wat dacht u van het boek Detox water, 30 recepten voor gezonde drankjes op basis van water? Dat klinkt verfrissend en spannend. Je hoeft alleen groente, fruit of kruiden toe te voegen om de meest gezonde én lekkere drankjes te maken. En nu we toch in de voorjaars-mood zijn lezen we over een Kokos kookboek. Naast recepten voor de verschillende maaltijden van de dag krijg je tips wat je nog meer met kokos kunt maken, zoals kokosbloesemsuiker, kokosolie, kokoswater, kokossap en kokosrasp. De Amerikaanse auteur Meredith Baird is een ware raw food kok, maar ook een luxury lover en dit is haar eerste eigen kookboek. De Oosterse keuken blijft populair maar de Koreaanse keuken kennen we nog niet zo goed. Het boek Onze Koreaanse keuken is geschreven door Jordan Bourke, foodstylist, privé-kok en uitgeroepen tot de beste Koreaanse chef in de UK van 2013. Hij maakte het boek samen met Rejina Pyo, zijn partner. Rejina is een veelvuldig onderscheiden modeontwerpster in Londen. Haar werk is op veel plekken in de wereld te zien geweest, waaronder in Boijmans van Beuningen.