Annelies Dollekamp, winnares van Kookboek van het Jaar 2011, kreeg het Local hero stokje overgedragen van Lucien Warmerdam. Annelies gaf het kookboek ‘Kookkaravaan’ in eigen beheer uit, samen met haar man Marcel van Silfhout en hun gezamenlijke vriend Yassine Nassir.

Haar favoriete kookboek is Pride and Pudding van Regula Ysewijn. Een paar weken geleden kreeg Annelies het wonderschone boek in handen. ‘Een boek, duidelijk níet gemaakt vanuit ‘doelgroepdenken’, maar vanuit een oprechte interesse, nieuwsgierigheid en passie voor een onderwerp – in dit geval – (hartige en zoete) Britse puddings.’, zegt ze.
‘Dit boek ‘moest’ gemaakt worden, dat merk je aan alles. Pride and Pudding is een omvangrijke en indrukwekkende historische zoektocht langs keukens van koningen en koninginnen uit vervlogen tijden, die heel prettig en toegankelijk is beschreven.
En dan de vorm. Regula is een multitalent, haar liefdevolle en sfeervolle fotografie sluit naadloos aan bij de sfeer van haar verhaal. En alsof dat nog niet genoeg is, wordt het boek opgefleurd met de eigentijds-historisch-humoristische esthetiek van de illustraties van Bruno Vergauwen.’. Annelies voegt jubelend toe: ‘Een ode aan Regula Ysewijn. Dank voor het maken van dit prachtige boek!’.
Pride and pudding, Regula Ysewijn, Davidsfonds, isbn 9789059086722 € 35

Annelies Dollekamp geeft het stokje door aan Marije Sietsma, eigenaresse van uitgeverij Loopvis. Koken tussen vulkanen won in 2014 het Kookboek van het Jaar en behoorde het tot één van de best verzorgde boeken in datzelfde jaar.