food en routeHet boek Food en Route is geschreven door Mme. Charlotte. Uiteraard gaan we dan direct op zoek naar de persoon achter die naam. De echte naam komen we niet te weten en dat hoeft ook niet. Maar wel dat Mme. Charlotte haar culinaire ervaring heeft opgedaan tijdens het runnen van een restaurant, als culinair redacteur bij Allerhande en ook nog als foodstyliste haar mannetje staat. Dat maakt nieuwsgierig naar het boek Food en Route.

Zeg nou zelf, picknicken is toch heerlijk want het geeft je direct een vakantiegevoel en na een dag weg en een leuke picknick heb je het idee dat je er echt uit bent geweest.
Maar ja, wat neem je mee? Wat kun je vooraf maken? Weet je zeker dat je alles hebt?
Op die vragen geeft Food en Route antwoorden. Er staat een heel handig lijstje in het boek met daarop wat je niet moet vergeten mee te nemen naast alle lekkers.

We krijgen veel recepten van heerlijkheden die je vooraf kunt maken en eventueel in kunt vriezen. Op de dag zelf gaan de hapjes en drankjes zo uit de vriezer in de tas en tegen de tijd dat er gegeten wordt is alles ontdooid en de drankjes nog lekker koel. Bovendien houden die koude hapjes en drankjes de rest ook koel. Fijne tips zijn dit.
De recepten zijn zeer gevarieerd. Van zoet naar hartig. Soep, salades, vlees, vis, taartjes. Het kan niet op. Lekkere groentebroodjes, brood met witte bonen/rozemarijndip, gepofte bietjes met bramen, feta & groene blaadjes, gehaktballetjes, gebraden kip, kaasplankje met chutney van peer & steranijs en heerlijke rabarberlimonade. En zo gaat het maar door.

De foto’s zijn heel sfeervol en vrolijk. Je krijgt er helemaal zin in.
Picknicken kun je ook in je achtertuin of op je balkon. Het laatste hoofdstuk leert ons dat je ook kunt picknicken zonder dat je iets zelf maakt. We krijgen een boodschappenlijst met gerechten die je kant en klaar kunt kopen voor een picknick. En uiteraard kun je er ook voor kiezen om een deel zelf te maken en een deel te kopen. Niet zo moeilijk doen. Het is tenslotte mooi weer en we gaan genieten!
Op Bol.com staat een inkijkexemplaar van dit leuke boek.

Bekijk op bol.com

Food en Route – Mme. Charlotte – Uitgeverij Snor – ISBN 9789463140393 – €18,99