Heel Holland Bakt Kinderbakboek seizoen 3De leukste bakrecepten voor jonge thuisbakkers

Gefelicitaart! Natuurlijk feliciteren we Elisa en Susana, de winnaars van dit derde seizoen. Maar ook een felicitatie aan alle kinderen die ernaar gekeken hebben. En die nu misschien wel het bakvirus hebben opgelopen. Kinderen in de keuken, wat is er leuker?! Dit Heel Holland Bakt Kinderbakboek gaat zeker helpen om de sprong van de televisie naar het aanrecht te maken. Want dat is natuurlijk het idee.

Gelukkig is het bakboek ook een beetje een leerboek, want het begint met een heel aantal basisrecepten. Hoe bak je een cake, hoe maak je botercrème of gele room? En, ook heel belangrijk: hoe maak je deeg voor lekkere koekjes? Heel handig, want een basis is altijd het begin. En dan? Dan is het tijd voor een feestje!

Feest is dan ook de titel van het eerste receptenhoofdstuk. En, zo luidt de ondertitel: ‘Een feestje zonder lekkere baksels, tja, dat is geen feestje.’ Geen speld tussen te krijgen! En gelukkig zijn er genoeg feestjes in het jaar om goed uit te pakken: moeder- en vaderdag, Sinterklaas en Kerst, Eid al-Fitr (het Suikerfeest), Halloween, Pasen. Ze komen allemaal langs. De bakkers moeten alleen nog even regelen dat iemand iets maakt voor hun eigen verjaardag!

Vakantie! Dan is er lekker veel tijd om te bakken. En te knutselen. En dat blijkt een goede combinatie. In dit hoofdstuk is er zelfs een recept voor een puzzelkoek. Ook kun je leuke spinnetjes maken, donuts versieren of heel veel deeg kleuren voor een regenboogbrood.

Ah, daar is het hoofdstuk Verjaardag! De taarten vragen wel om een beetje hulp van een volwassene, maar de recepten zijn duidelijk en er staat steeds een lijstje bij met de bakhulpjes die je per recept nodig hebt. En vergeet vooral de baktips niet te lezen. Er is ook een soort foptaart: een reuze-hamburgertaart. Met een plakje kaas, een blaadje sla, augurkjes, ketchup. Maar dan zoet! Leuk om als toetje te geven als net iedereen een broodje hamburger heeft gegeten! Er zijn zoveel mooie en lekkere verjaardagstaarten, dat het lastig kiezen zal worden.

Gelukkig zijn er ook veel momenten waarop je iemand, of de hele klas, kan trakteren op iets lekkers. Hoe leuk is het om broodjes hotdog uit te delen als je zelf de broodjes hebt gebakken?! Of maak je, helemaal zelf, kaneelhartjes voor een feestelijk ontbijtje?

De jonge thuisbakkertjes zullen nog heel wat moeite hebben om te kiezen wat ze het eerst zullen maken. Dit ‘Heel Holland Bakt Kinderbakboek seizoen 3’ geeft veel mogelijkheden voor heel veel uurtjes plezier in de keuken. Of dat nu thuis is, op vakantie, bij oma en opa, of bij een tante of oom, dat boek kan overal mee naar toe.
Bakkertjes klaar? Bakken maar!

Heel Holland Bakt Kinderbakboek seizoen 3 | Martine Steenstra
Kosmos Uitgevers | €24,99
ISBN print: 9789043926096
ISBN e-book: 9789043926102