Er zijn van die kookboeken die je vrijwel direct na het doorbladeren wilt hebben. En dan sta je dus met zo’n exemplaar in je handen en dan blijkt dat het een serie van vier is. Tja, wat doe je dan? Precies. Alle vier kopen.
De saladebijbel, de pastabijbel, de soepbijbel en de barbecuebijbel zijn grote zware boeken en gedrukt op dik glanzend papier. Meer dan 250 pagina’s boordevol recepten en bij alle recepten foto’s van het eindresultaat en/of stap voor stap foto’s of een foto van een ingrediënt.

Van Veltman Uitgevers kennen we natuurlijk allemaal wel de mini-bijbels en die zijn ook zeker de moeite waard. Maar de hier genoemde vier grote kookbijbels zijn wel even iets anders. Het is een hele prestatie om zoveel recepten inclusief foto’s bij elkaar te verzamelen. Vrijwel alle recepten hebben een hele korte tekst en uitleg. Vaak zijn ze ook nog voorzien van een Tip van de kok en wat helemaal handig is, onderaan iedere pagina staan de voedingswaarden van de gerechten.

Je krijgt een goede indruk van de boeken als je de inkijkexemplaren doorbladert. Daar zie je ook de inhoudsopgave en dan weet je wat je kunt verwachten. Ik heb een aantal foto’s gemaakt van de serie en die tot filmpje verwerkt. Ook dat geeft een heel goed beeld. Onder het filmpje meer informatie.

Voor wie is deze serie geschikt? Voor de doorsnee hobbykok en zeker ook de wat meer ervaren thuiskok zal er nog de nodige inspiratie uit opdoen. Heb je kinderen/kleinkinderen die op zichzelf gaan wonen? Dan zul je ze een groot plezier doen met deze boeken. Voor de prijs hoef je het niet te laten want je krijgt wel heel veel kookboek voor je geld. Dus ook zeer geschikt als culinair cadeau. Een mooie en goed bruikbare serie die je vaak uit de kast zult halen. We zullen in de komende stille zomerweken een paar recepten delen.

Inkijkexemplaren:

De saladebijbel – ISBN 9789048317561

De pastabijbel – ISBN 9789048317547

De soepbijbel – ISBN 9789048317554

De barbecuebijbel – ISBN 9789048317578

Veltman Uitgevers – Per stuk €15,–