Boekpresentatie Het Antidieetboek – Dinsdag 16 juni – 17:00 uur – Scheltema in Amsterdam.
In dit boek laat culinair journalist en voormalig souschef Gerrit Jan Groothedde ons zien dat het niet moeilijk is om goed te eten en gewicht te verliezen, als je ten minste bereid bent om je niet te laten leiden door marketingmythes. Bent u op zoek naar een écht gezond eetpatroon? U bent van harte welkom bij de boekpresentatie van Het Antidieetboek!

Over Het Antidieetboek:
“De voedingsindustrie en de dieetindustrie houden elkaar keihard in stand. We worden ongezond, dom en wanhopig gehouden.”
Gerrit Jan Groothedde

Goed eten en gewicht verliezen is niet moeilijk als je bereid bent de vele marketingmythes door te prikken. Het Antidieetboek geeft je daarvoor de middelen in handen. Vanuit een stevige kennis van zaken en op basis van persoonlijke ervaring opent het Antidieetboek je de ogen. Met tal van praktijkvoorbeelden over de onzin die er vanuit de voedingsindustrie over je wordt uitgestort en met een alternatieve schijf van vijf. Geen boek vol verboden en geboden, maar een sleutel tot zelfredzaamheid.

“Dieet is één van de meest misbruikte woorden. Veel mensen zien een dieet als een tijdelijke onderbreking van hun eetpatroon om een bepaald doel te bereiken.Dat werkt niet. Is er iets dat wel werkt? 2,5 jaar geleden woog ik 130 kilo. Op dit moment weeg ik 35 kilo minder. Ik leg in het Antidieetboek niet alleen uit hoe ik op een dag veel te zwaar werd, maar vooral ook hoe ik dat zonder fratsen en moeilijk doen heb terug gebracht naar 95 kilo. Ik geef heel veel informatie en middelen in handen om zelf tot een gezond eetpatroon te komen, compleet met praktische suggesties voor de invulling daarvan. Maar vooral ontzenuw ik de gigantische hoeveelheid mythes die er over ons wordt uitgestort over eten en diëten.”

“Dit ontluisterende boek leert ons over ons verrotte eetpatroon. Met bijtende humor en scherpe overtuigingskracht laat Groothedde zien dat we naar ons lijf moeten luisteren en niet naar de reclame en de voedselindustrie.” zegt Ronald Giphart over het Antidieetboek.