Michele Cranston is een veelzijdig persoon. Ze houdt zich al 25 jaar bezig met koken, foodstyling, kookboeken schrijven en kunst en was 5 jaar culinair journaliste voor de Marie Claire. Op dit moment werkt ze voor het grote tijdschrift Australian Womens Weekly.
De kookboeken die zij schreef voor Marie Claire zijn vrijwel allemaal in het Nederlands verkrijgbaar.

Nu is er het grote mooie dikke “A simple table”. En het boek is precies wat de titel belooft. 250 pagina’s met simpele recepten. Geen culinaire hoogstandjes, geen gedoe met vloeibare stikstof of andere bijzondere methodes en al helemaal geen mager superfood geneuzel. Het is een boek met recepten voor de doordeweekse maaltijd met als doel ervoor te zorgen dat je niet altijd weer dezelfde oude vertrouwde gerechten op tafel zet. De recepten zijn voor gezelschappen, families en luie avonden voor de TV. De hoofdstukken maken dat direct al duidelijk.
Het begint met het hoofdstuk Twee kommen. Voor een avond met z’n twee (of alleen) of als de kinderen pizza willen en de ouders iets anders. Dan volgen Vier borden, Eén pan, Wereldgerechten, Voor erbij, Mooie lepels (desserts) en Theekopjes en gebakbordjes.

We zien aan de linkerkant een pagina met het recept en aan de rechterkant een grote smulfoto van het eindresultaat. Er zijn eenvoudige gerechten maar ook iets uitgebreidere feestelijke recepten voor als er gasten zijn. We zien o.a. de volgende recepten: Aardappeltaart met boter, Pasta met bimi en ansjovis, Coleslaw met citroen-mosterdmayonaise, Olijfoliecake met kaneel en kersen, Kleverige kippendijen met gebakken rijst met ui, Mangosalade met gepocheerde kip en zo komen er 100 heerlijke gerechten voorbij.

De recepten van Michele Cranston zijn zoals altijd voor iedereen heel goed te maken. Geen poespas of moeilijk verkrijgbare ingrediënten. Geen gedoe met keukenapperatuur die je niet hebt. Je zet op tafel wat je eigenlijk al kende maar dan altijd met een bijzondere twist of net even zodanig aangepast dat het helemaal nieuw lijkt.
Een heel mooi no-nonsense kookboek. Niet alleen geschikt voor de ervaren hobbykok maar juist ook voor de beginnende keukenprinsen en -prinsessen die de sleur van alledaagse bekende maaltijden willen doorbreken.

A Simple Table – Michele Cranston – Uitgeverij TERRA – ISBN 9789089896834 – €24,99

Bekijk op bol.com