Een recept uit het geweldige boek A Little Bite of Beddington van Jean Beddington. Lees hier de recensie.

Jean Beddington gaat ervan uit dat je een groot feest geeft en dus heel veel hapjes maakt. De recepten in het boek zijn dus voor wat grotere hoeveelheden. Je kunt die hoeveelheden uiteraard zelf verkleinen. Het recept voor Prawn cocktail-tartelettes is voor 30 bites. En die gaan heus wel op. Maar het mooie van deze tartelettes is het feit dat je er ook voor kunt kiezen wat minder garnalencocktail te maken en een aantal van de tartelettes met iets anders te vullen. Een vissalade of wat pikant gebakken gehakt (goed uit laten lekken). Wat dacht je van een schepje Indiase kipsalade (staat ook in het boek). De mogelijkheden zijn eindeloos.

Volg je het recept dan heb je dus 30 tartelettes gevuld met een garnalencocktail.

Nodig:

1 pak filodeeg (325 gram)
vellen ontdooid en in stukken van circa 7 x 7 cm gesneden
150 gram roomboter, gesmolten

Voor de garnalencocktail:
4 eetlepels mayonaise
1 eetlepel tomatenketchup
1 eetlepel cognac
snufje cayennepeter
snufje gerookte paprikapoeder
sap van een halve citroen
tabasco
300 gram gepelde steurgarnalen, doormidden gesneden (circa 800 gram ongepeld)

2 kroppel little gem sla, fijngesneden
bosui, bieslook of flinterdunne plakjes citroen voor de versiering

Ook nodig:
mini muffin bakvorm

Zet de oven op 180 graden

Kwast een filovel met boter, let er een vel schuin op en beboter dit ook. Leg er weer een vel op en beboter. Druk het deeg in de mini-muffin bakvorm. Ga door tot de vellen op zijn. Zet de bakvorm in de oven en bak de tartelettes in 8 à 10 minuten af tot ze goudbruin zijn.

Meng de ingrediënten voor de garnalencocktail door elkaar. Leg een klein beetje gesneden sla in de tartelette en dan 1 theelepel van het garnalenmengsel. Versier met fijngesneden bosui of bieslook of een flintertje citroen.

Note van mij: Je kunt aan dit recept goed zien dat Jean Beddington er rekening mee houdt dat je hapjes een tijd van tevoren klaar wilt maken. De tartelettes kun je de dag voor het feest al bakken en de garnalensalade kun je ook vooraf maken. Op het laatste moment vullen!

Bekijk op bol.com

A Little Bite of Beddington – Jean Beddington – Nijgh & van Ditmar – ISBN 9789038806297 – €22,50