HARTIGE MUFFINS

Maak deze muffins eens ‘s avonds, dan is meteen je ontbijt voor de volgende ochtend klaar. Of eet ze ’s middags, want ze laten zich ook prima meenemen in een lunchbox naar school.

maken: 15 minuten / in de oven: 20 minuten
voor 12 muffins

boodschappen
• 200 gram (volkoren) meel
• 2 theelepels bakpoeder
• 1 theelepel zout
• 6 eieren
• 1 deciliter melk
• 100 gram jonge kaas, geraspt
• 150 gram doperwten (diepvries)
• 100 gram half zongedroogde tomaatjes op olie (in kleine stukjes)
• 6 cherrytomaten, voor de garnering

handige keukenspullen
• muffinbakplaat
• muffinvormpjes
• 2 mengkommen

zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Pak twee mengkommen. In de ene kom meng je het meel, met het bakpoeder en het zout.
In de andere kom kluts je de eieren en de melk door elkaar. Voeg de stukjes zontomaat en de doperwten bij de geklutste eieren. Doe ook de geraspte kaas erbij. Roer alles goed door elkaar.
Voeg het meelmengsel uit de ene kom bij de ‘natte’ ingrediënten uit de andere kom. Schep het muffinbeslag flink door elkaar.
Zet papieren vormpjes in de muffinbakplaat. Gebruik twee grote lepels om ze te vullen met het muffinbeslag, tot iets onder de rand.
Schuif de muffins in de oven. Na 20 minuten zijn ze klaar.
Laat de muffins eerst een half uurtje afkoelen op een bord of taartrooster. Serveer met een halve cherrytomaat bovenop iedere muffin.

Chef Het Samen met tomaat, het mafste kookboek voor kinderen, uitgeverij Keet Smakelijk, isbn 9789081439633, € 14,95