G E B A K K E N S C H O L F I L E T M E T B LO E M KO O L E N D I L L E

voor 4 personen

1 bloemkool
1 dillescherm (het bloemscherm, als de dille mag uitgroeien; anders is gewone dille ook goed)
100 ml olijfolie
zeezout en versgemalen peper
4 grote dubbele scholfilets
een beetje roggebloem
10 g boter
een beetje olijfolie
1 onbespoten citroen

Verdeel de bloemkool in grote roosjes, en snij er een paar in dunne plakjes; gebruik zo nodig een mandoline. Leg de bloemkoolplakjes in een kom koud water. Bak de roosjes en het dillescherm 2-3 minuten in een beetje olijfolie, tot ze iets kleuren en zacht zijn.
Voeg wat zout en versgemalen peper toe. Schep de bloemkoolroosjes uit de koekenpan, doe ze in een kom en hou ze warm. Wrijf de koekenpan schoon en doe er wat olie en boter in. Laat de boter bruisen. Wentel de scholfilets door roggebloem en bestrooi naar smaak met zout en peper. Bak de filets ongeveer 1 minuut aan elke kant, tot ze vanbuiten mooi goudbruin en krokant zijn en van binnen nog sappig.
Haal de scholfilets uit de pan en geef er de gebakken bloemkool, de rauwe plakjes bloemkool, dille, citroenrasp en -sap en wat boter uit de pan bij.
Verrukkelijk met lekker brood en een groene salade.

Gone fishing van Mikkel Karstad, Aerial Media Company, isbn 978-94-026-0154-1 €29,95