Frankrijk is en blijft het populairste vakantieland onder Nederlanders. Ongeveer 1,1 miljoen Nederlanders gaan ieder jaar op vakantie naar dit mooie land. Veel van die vakantiegangers koken zelf in hun vakantiehuis of op de camping. Uiteraard gaan ze ook regelmatig uit eten. Eén van de grote geneugten van vakantie in Frankrijk zijn de streekmarkten en vergeet ook de megagrote supermarkten niet. Er zijn mensen die zich graag laten verrassen en niet vooraf hoeven te weten wat ze op hun bord krijgen. Die zijn er. Het overgrote deel van de vakantiegangers kijkt daar toch anders tegenaan en wil juist graag weten wat er in een blik gésiers de canard zit. En als er op de menukaart cuisses de grenouille staan dan is het ook handig om dat even op te zoeken zodat je zeker weet dat je de juiste keuze maakt.

Het taleninstituut Interculture is een bron van kennis en informatie als het gaat om de Franse taal. Je kunt er zelfs een gratis cursus volgen. Ze hebben in totaal 8 apps ontwikkeld die je snel wegwijs maken in de taal. Een hele speciale is Culinair Frans A-Z app voor Android en iPhone. Voor een spotprijsje krijg je een app met 12.500 culinaire woorden. Er is een hoofdstuk Culinair A-Z; een hoofdstuk Wijn A-Z en een hoofdstuk Kaas A-Z (geen overbodige luxe in Frankrijk). Je leest alles over de menukaart en in het hoofdstuk Restaurant kun je de zinnen hardop voor laten lezen. Zo train je niet alleen je woordenschat maar ook je uitspraak. Heel leuk is het hoofdstuk Spreekwoorden. Deze Culinair Frans A-Z app was er al maar is geheel herzien en uitgebreid en bevat nu de nieuwste eettermen en zelfs de namen van superfoods.

De app is erg eenvoudig in gebruik. Geen opsmuk maar gewoon rechtoe rechtaan informatie in een vrolijk jasje. Je kunt zowel op de Nederlandse als op de Franse betekenis zoeken. Alleen voor je plezier is het al leuk om door deze app te bladeren. Gewoon om te kijken wat je wel en wat je niet weet. Ik zie al raadspelletjes gedaan worden door de kinderen. Sinds ik deze app heb kijk ik er toch regelmatig op. Goed om je kennis van de (culinaire) Franse taal weer eens op te frissen.

We hebben zes apps verloot. De winnaars hebben inmiddels bericht ontvangen.

Culinair Frans A-Z – Interculture – Voor iOS in de iTunes appstore – Voor Android in de Google Playstore – €2,99