We zijn blij dat we twee recepten uit Het nieuwe Forest Feast kookboek mogen plaatsen want dan kun je goed zien wat een vrolijk, mooi en fijn kookboek het is. We waren al enthousiast in de recensie die je hier kunt lezen maar om echt een goede indruk te krijgen laten we graag iets van de binnenkant zien.

We kozen voor de bosbessensalade met pecannoten en als tweede recept de zoete-aardappelchowder. De kleuren, de tekeningen, de foto’s maken het boek tot een vrolijk kijkspel. En dan krijg je ook nog een heleboel heerlijke en goed maakbare recepten. De plaatjes hieronder zijn van de desbetreffende recepten. Als je het nog beter wilt zien klik je erop zodat de plaatjes groter worden.

Om het je nog makkelijker te maken zetten we de recepten ook nog in tekst onderaan deze pagina.

Bosbessensalade met pecannoten:


Zoete-aardappelchowder:

De bosbessensalade met pecannoten maak je zo:

8 kleine handenvol rucola
120 gram fijngehakte pecannoten
150 gram blauwe bessen
120 gram verkruimelde feta

Spreid de rucola uit op een grote platte schaal & schik de overige ingrediënten er overheen
Maak de salade aan met jouw lievelingsvinaigrette.

Zoete-aardappelchowder (let op: deze is voor 8 – 10 personen)

Smoor in een grote pan gedurende 5 minuten:
1 grote ui, in blokjes
1 eetlepel kerriepoeder
3 tenen knoflook, fijngehakt
2 eetlepels olijfolie
snuf van elk, peper & zout

Voeg dan toe:

6 zoete aardappels, ongeschild & in blokjes
400 ml kokosmelk
1 liter groentebouillon

Laat dit alles circa 25 minuten op halfhoog tot hoog vuur sudderen tot de aardappels gaar zijn. Pureer de soep nog heet met een staafmixer glad. Voeg als de soep te dik is nog een beetje bouillon of kokosmelk toe. Je kunt de soep maximaal 2 dagen van tevoren maken & opwarmen.

Garneer met Griekse yoghurt, granaatappelpitten & fijngesneden bosui.

Bekijk op bol.com

Het nieuwe forest feast kookboek – Erin Gleeson – Fontaine Uitgevers – ISBN 9789059567788 – €29,99