In BBQ, de outdoor cooking bijbel deelt Peter De Clercq recepten die iedereen op de barbecue kan klaarmaken. Hij verzamelt alle hoogtepunten uit zijn vijfentwintigjarige barbecuecarrière: alle onmisbare klassiekers van de menukaart en meer dan 75 gloednieuwe recepten. De recepten zijn helder geschreven en zowel toegankelijk voor de hobbykok als voor de professional. Daarnaast gunt hij je een blik in de keuken van zijn restaurant Elckerlijc met een aantal hoogstaande toprecepten die bedoeld zijn voor doorgewinterde hobbykoks. Heikki Verdurme staat ook deze keer garant voor de prachtige beelden bij de recepten en het verhaal van Peter De Clercq. Peter De Clercq van het Maldegemse restaurant Elckerlijc ontpopte zich de afgelopen vijfentwintig jaar als een ware vuurmeester en barbecuespecialist. Hij won in 2003 met het Belgische team het Wereldkampioenschap Barbecue in Jamaica, schreef een aantal barbecueboeken die echte bestsellers werden en is een graag geziene gast in allerlei televisieprogramma’s.


BBQ, de outdoor cooking bijbel, Peter de Clercq, Lannoo, isbn: 978 94 014 26183, prijs: € 49,99