In het mooie boek Maleisië van Ping Coombes staat uiteraard ook een recept voor saté. Tenslotte is saté een van de bekendste gerechten uit dit land. Het fijne van deze marinade is dat je die ook kunt gebruiken voor drumsticks, kippendijen of kippenpoten. Het vlees kan zowel op de BBQ als in de grillpan bereid worden.
De recensie over het boek Maleisië van Ping Coombes is hier te lezen.

Voor 10-15 satés

300 gram kippendijen zonder bot en met vel. Je kunt het vel verwijderen maar het houdt het vlees sappig. Snij het vlees in repen van 2 cm.

Voor de marinade

3 stengels citroengras (alleen de zachte onderkant)
2 el kokosmelk
1 el kurkuma
1/4 el komijnpoeder
1 tl zout
1 tl kristalsuiker
1 tl plantaardige olie

Leg 10-15 satéstokjes een nacht in koud water (om verbranden te voorkomen). Pureer de stengels citroengras in een blender tot u circa 2 eetlepels citroengraspuree heeft. Doe alle ingrediënten, inclusief de citroengraspuree, in een kom en doe er de kip bij. Schep alles goed door. Laat minstens 4 uur, maar liever nog een hele nacht, in de koelkast marineren.
Rijg de repen kip aan de stokjes en grill ze zo’n 4 minuten tot het vlees goed gaar is.

Note van Culinette: Kippendijen, drumsticks en kippenpoten moeten uiteraard langer op de grill. Ze kunnen overigens ook heel goed in de oven. Zo’n 20/25 minuten op 180 graden.