Dit boek gaat over Rotterdammers. Wat ze eten, waar ze hun boodschappen doen, hun recepten en verhalen. En over de vele culturen die Rotterdam rijk is. De eerste editie verscheen in 2004. In de nieuwe editie verrijst de Markthal als spectaculair symbool voor een stad die afstand heeft genomen van de sobere eetcultuur van vlak na de oorlog. Manifestaties en evenementen kunnen niet meer zonder culinaire festiviteiten, het aantal markten, winkels en eetgelegenheden is exponentieel gestegen en de duurzame eetcultuur heeft een nieuwe dimensie toegevoegd aan de diversiteit. Supermarkten, buurtsupers en winkels van migranten van het eerste uur richten zich steeds meer op een multiculturele klandizie.
In 2007 werd een ander boek van auteur Linda Roodenburg ‘Eten op aarde’ tijdens onze aller eerste Kookboek van het Jaar verkiezing genomineerd!
Rotterdams Kookboek, ingrediënten, recepten en achtergronden van 13 eetculturen
Uitgever: Stichting Madame Jeanet ISBN 9789079732029 € 29,95