Na het grote aanbod aan zogeheten bakboeken, met recepten voor taarten, koekjes en ander lekkers uit de oven, is er nu eindelijk een bakboek avant la lettre verschenen: ‘Fin de siècle patisserie’. Het boek bevat aantekeningen van een negentiende -eeuwse leerling- banketbakker- om in te lezen en uit te koken.

Nu is er een bakboek avant la lettre verschenen: ‘Fin de siècle patisserie’. Het betreft een notitieboekje met recepten die Hendrik Hemker als leerling-patissier bij de befaamde Amsterdamse banketbakker F.T.Köttelbrink bijhield. De recepten uit de periode 1898-1899 behelzen korte aantekeningen, waar Hemker als vakman-in-spe gebruik van maakte. De meer dan honderd handgeschreven recepten zijn in hedendaags Nederlands uitgewerkt en toegelicht. De Amsterdamse patissier Cees Holtkamp leverde daarvoor een schat aan historische informatie aan en schreef een voorwoord. Zo is het boek ‘Fin de siècle patisserie’ ontstaan.
In November 2014 is een bibliofiele uitgave -50 genummerde, in leer gebonden- verschenen ( € 65,–).

Bekijk op bol.com

Fin de siècle patisserie – Het Patrys – ISBN 9789082094916 – € 17,50 (Nu €6,90)