kookfotoHet was weer zover …Kokkerelly kwam weer bijeen om te kokkerellen uit het kookboek van de maand november : We eten thuis van Samuel Levie. Wat een terechte keuze voor het kookboek nam de maand november. De omslag/cover straalt één en al gezelligheid uit met gave waterverf tekeningen . Wij zijn nieuwsgierig !

De titel van het boek:  Wij eten thuis, was voor ons zeer toepasselijk en daardoor besloten wij er meteen een familiedag van te maken. We nodigden onze gezinnen uit om samen van de gerechten uit dit boek te gaan genieten.

We hebben drie gerechten uitgezocht zodat we een compleet menu hadden.  Op een heuse zondagmiddag maaltijd mochten de volgende gerechten niet ontbreken:
Catherine’s roasted Chicken & poatoes (Blz.20) en Spruiten met ansjovis & knapperige broodkorst (Blz 272)

Wij sloten af met de chocolade & bietentaart deze sprong er voor ons uit als een gerecht dat wij zeker wilde testen al was het alleen maar dat we nieuwsgierig waren naar de smaakcombinatie…..chocolade & bieten (Blz 244)

Dit is dan ook het gerecht dat we met jullie willen delen .

Chocolade & Bietentaart

Ingrediënten

200 g gekookte bietjes
200 g donkere chocolade
200 g boter
180 g suiker
125 g bloem
flinke tl bakpoeder
4 el cacao
5 eieren
créme fraîche

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bedek de bodem van een springvorm met bakpapier en vet de zijkanten in. Maal de bietjes fijn in keukenmachine.

Smelt de chocolade au-bain marie. Snij de boter in blokjes en roer ze door de chocolade. Voeg de helft van de suiker toe laat de gesmolten chocolade licht afkoelen en meng de gezeefde bloem, het bakpoeder en de cacao erdoor.

Splits de eieren. Klopt de dooier schuimig en spatel dit door het chocolademengsel en daarna de bietenpuree. Klopt de eiwitten met de resterende suiker en een snuf zout stijf en spatel door het taartmengsel.

Giet alles in de vorm en bak de taart drie kwartier op 180 graden . Prik met een satéprikker in de taart.
Als die er schoon uitkomt is de taart gaar.

Laat afkoelen en serveer met créme fraîce.

Conclusie :

Een echt familie kookboek met recepten die zijn geïnspireerd zijn op oude familie recepten .
De recepten zijn goed, duidelijk en helder geschreven met leuke foto’s van vrienden en familie . Mooi formaat paperback kookboek met gerechten uit alle seizoenen netjes gesorteerd op juiste volgorde.

Klik hier om de recensie te lezen.

Bekijk op bol.com

We eten thuis – Samuel Levie – Uitgeverij Nijgh & Van Ditmar – ISBN 9789038804323 – € 29,99